Ev kredisinde zorunlu olan sigortalar!

ev-kredisinde-zorunlu-olan-sigortalar

Ev kredisi, bankacılar arasında mortgage kredisi, halk arasında da ev kredisi olarak da biliniyor. Peki Ev kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Ev kredisinde zorunlu olan sigortalar!
Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredisi ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor.

Ev kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimseler gerekli belgeler ile birlikte bankaya başvuruda bulunabiliyor. Gerekli şartlara uygun olunması durumunda kredi onaylanıyor.

Ev kredisi kullanırken bazı sigortaların yapılması isteniyor. Peki Ev kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? diyorsanız işte yanıtı…

Ev kredisi kullanırken ödenmesi gereken ve kanunen zorunlu olan tek bir sigorta bulunuyor o da DASK oluyor. DASK tapu alım satım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için bir zorunluluk olarak ifade ediliyor.

DASK dışındaki sigortalar isteğe bağlı yapılıyor. DASK bina bedeli hesaplaması, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyatı bulunuyor.

Konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen sigortalardan biri de konut sigortası oluyor. Çoğu zaman DASK ile karıştırılıyor. Zorunlu olmayan sigortayı yaptıran tüketiciler sözleşmenin iptali için Tüketici Hakem Heyeti’ne dava açabiliyor.

Konut kredilerinde yangın sigortası zorunlu mudur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com