Vekaletname, bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki Noterden alınan vekaletin süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Noterden alınan vekaletin süresi ne kadar?
Bir kişinin başka bir kişiyi belirli durumlarda kendi adına hareket edebilmesi için yazılı olarak yetkilendirdiğine ait yazılı bir belgeye vekalet deniyor.
Vekaletname de bir kişinin kendisi yerine seçtiği başka bir kişinin belirli hallerde işini halletmesi ve o işi sonuçlandırması için verdiği yazılı ve imzalı belge oluyor.
Peki Noterden alınan vekaletin süresi ne kadar? diyorsanız işte yanıtı…
Borçlar kanununun 396.maddesi gereğince vekalet her hangi bir süreyle kısıtlanmıyor. Vekaletnameyi düzenleyen taraflar arasında süre yönünden bir sınırlama yok ise vekaletin süresiz olduğu kabul ediliyor.
Buna karşın Yargıtay genel vekaletname süresini on sene olarak kabul ediyor.
Vekile verilen vekaletin kapsamında sürenin de belirtilmesi gerekiyor. Olumsuz durumlarla karşılaşmamak için, tapu işlemleri konusunda verilecek vekaletin, “işlem yapılacak il-ilçe”, “süre” ve “..şartlı” olarak verilmesi gerekiyor.
Tapu işlemleri için vekalet nasıl verilir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com