Gayrimenkul bağışında tapu harcı!

gayrimenkul-bagisinda-tapu-harci

Gayrimenkul tapuları bir başkası adına bağışlanmak sureti ile devredilebiliyor. Peki gayrimenkul bağışında tapu harcı ne kadar? İşte gayrimenkul bağışında tapu harcı 2016…

Gayrimenkul bağışında tapu harcı!
Gayrimenkul tapuları bir başkası adına bağışlanmak sureti ile devri yapılabiliyor. Ancak reşit ve mümeyyiz olmayan kişiler kanuni temsilcilerinin (veli veya vasinin) izniyle dahi bağış yapamıyor.

Bağış işlemi; Bir bedel ya da başka bir karşılık olmadan, bir malın sahipliğinin bir başkasına devredilmesi işlemi (hibe) olarak ifade ediliyor.

Tapuda bağış işleminin yapılabilmesi için bazı belgelerin temin edilmesi ve belli oranda harç ödenmesi gerekiyor. Peki gayrimenkul bağışında tapu harcı ne kadar? İşte gayrimenkul bağışında tapu harcı 2016…

Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından, kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında süre dolarak intifa hakkının sona ermesinde kayıtlı değer üzerinden Binde 68,31 oranında harç tahsil ediliyor.

Ayrıca taşınmaz malın varsa veraset ve intikal vergisi ile vakıf taviz bedeli ilişiği kestirilir.Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınır.

Döner Sermaye İşletmesince belirlenen tarifeye göre ücret alınıyor. 2016 yılında bu bedel 87,25 TL olarak ödeniyor.

Gayrimenkul bağışında istenen belgeler!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com