Mirastan vazgeçilmesi durumu mirastan feragat olarakta biliniyor. Peki mirastan vazgeçilebilir mi? Mirastan nasıl vazgeçilir? diyorsanız işte yanıtı…
Mirastan nasıl vazgeçilir?
Miras, Veraset yoluyla intikal eden mal, mülk, para ve haklara deniyor. Ölen kimsenin bıraktığı terekenin tasfiyesi ve mirasçılara paylaştırılması gerekiyor. Miras, mirasçılara mirasçılık oranlarında paylaştırılıyor.Peki mirastan vazgeçilebilir mi? Mirastan nasıl vazgeçilir? diyorsanız işte yanıtı…
Mirastan vazgeçilmesi durumu mirastan feragat olarakta biliniyor. Yasal olarak mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor.
Bir karşılık sağlanarak mirastan feragat, sözleşmede aksi öngörülmedikçe feragat edenin altsoyu için de sonuç doğuruyor.
Hükümden düşmesi
Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmış olup bu kişinin herhangi bir sebeple mirasçı olamaması hâlinde, feragat hükümden düşer.
Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılır ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması hâlinde, feragat yine hükümden düşer.
Mirastan vazgeçme dilekçesi!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com