Arazi tapu sorgulama!

arazi-tapu-sorgulama
Tapu bir arazinin kime ait olduğunu gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki arazi tapusu nasıl sorgulanır? İşte arazi tapu sorgulama işlemleri…

Arazi tapu sorgulama!
Tapu bir arazinin kime ait olduğunu gösteren resmi belgeye halk arasında ki deyim ile tapu senedi deniyor. Tapu resmi bir evrak olması sebebiyle devlet tarafından oluşmuş kurumlarda bilgileri saklanıyor.

İstenilmesi veya diğer bir şahsa aktarımı sırasında resmi kurumdan aktarım yapılıyor. Peki arazi tapusu nasıl sorgulanır? İşte arazi tapu sorgulama işlemleri…

Tapu sorgulama işlemi için bazı bilgileri ihtiyaç duyuluyor. Eğer tapu bilgilerinizi biliyorsanız rahatlıkla sorgulama yapabilirsiniz.

Tapu sorgulama bir çok şekilde yapılıyor. Hangi sorgulamaya yapmak isterseniz seçiminizi yapmanız gerekiyor. Daha sonra da bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

-E devlet Tapu Bilgileri Sorgulama,
-E devlet Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü,
-E devlet Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama / Döner Sermaye Ödeme,
-Coğrafi Bilgi Sistemleri,

üzerinden bilgilere ulaşabilirsiniz. Coğrafi Bilgi Sistemleri üzerinden yapacağınız tapu sorgulaması şifresizdir. E devlet üzerinden yapılan sorgulama ise PTT’den alacağınız vatandaşlık şifresi ile yapabilirsiniz.

Tapu sahibi nasıl bulunur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com