Lojman oturma süresi kaç sene?

lojman oturma süresi kaç sene

Lojman evleri özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli olmak üzere dört gruba ayrılıyor. Peki lojman oturma süresi kaç sene? Lojmanda ne kadar oturulabilir? diyorsanız işte yanıtı…

Lojman oturma süresi kaç sene?
Lojmanda öncelik sırası lojman çeşitlerine farklılık gösteriyor. Özel tahsisli konutların tahsisinde ayrıca tahsis kararı alınmıyor, bu göreve seçilme veya atanma yeterli oluyor.

Görev tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, cetveldeki sıraya göre, yetkili konut dağıtım komisyonu tarafından tahsis edilir. Ancak (3) sayılı cetvelde gösterilen makam ve rütbe sahiplerine tahsiste ayrıca tahsis kararı alınmıyor, atama kararı aynı zamanda tahsis kararını da kapsıyor. Merkezde görevli personele merkez konut dağıtım komisyonunca, görev tahsisli konut tahsisi yapılıyor.

Sıra tahsisli konutlar, Yönetmeliğe ekli (4) sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla, konut tahsis ediliyor.

Hizmet tahsisli konutlar ise yetkili makam tarafından tahsis ediliyor. Peki lojman oturma süresi kaç sene? Lojmanda ne kadar oturulabilir? diyorsanız işte yanıtı…

Kamu Konutları Yönetmeliği 20. madde gereğince; Özel, görev ve hizmet tahsisli konutlarda, tahsise esas olan görev veya hizmetin devamı süresince oturulabiliyor. Sıra tahsisli konutlarda ise oturma süresi beş yıl olarak belirleniyor.

Ancak, bu sürenin tamamlanmasından sonra, konuttan yararlanacak başka personelin olmaması durumunda, belli bir süre verilmeksizin ve şartlı olarak konutta oturmaya devam edilmesine izin verilebiliyor.

Lojmanda hayvan beslenir mi?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com