Tapuda trampa,bir malın başka bir malla değiştirilmesi olarak karşımıza çıkıyor.Peki tapuda trampa nasıl yapılır? Tapuda trampa nasıl gerçekleşir? diyorsanız işte yanıtı..
Aynı değerde olan ya da olmayan, ihtiyaç halindeki malların birbiri ile değiştirilmesi işlemi trampa diğer adıyla takas olarak karşımıza çıkıyor. Eş değerdeki dükkan ve arsa, mesken ve mağaza trampa edilebiliyor.
Bu hususta trampa işlemi yapılaca malların değerlerinin birbirine eşit olması zorunlu olmuyor. Değerler arasında eşitlik olmadığı durumlarda, aradaki fark bir miktar para ödenerek denklik sağlanabiliyor.
Değer eşitliği için ödenecek bir ücret işlem sırasında peşin ödenmeyecekse, ileride ödenecekse bunun için kanuni ipotek yapılabiliyor. Farklı il ve ilçelerde bulunan gayrimenkullerin trampa (takas) yapılması da mümkün oluyor.Peki tapuda trampa nasıl yapılır? Tapuda trampa nasıl gerçekleşir? diyorsanız işte yanıtı..
Trampa işleminin nasıl gerçekleştiğine örnek vermek gerekirse şu şekilde:
Örneğin 100 metrekarelik bir işyeri var. A kişisinin bu işyeri yerine bir meskene ihtiyacı var. B kişisinin ise farklı bir yerde 60 metrekarelik bir meskeni var ve bu kişinin de bir işyerine ihtiyacı var. Söz konusu olan bu dükkan ile ev eğer aynı değeri taşıyor ise bunlar trampa yapılabiliyor.
Şöyle ki; 100 metrekarelik işyeri ile 60 metrekarelik mesken aynı değerde değilse A ve B kişisi aradaki farkı nakden ödenerek eşitlik sağlanabiliyor.
Trampa işlemlerinde gerekli evraklar nelerdir?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın