Tapu trampa işlemleri nelerdir?

tapu takas işlemleri
Tapuda bir malın diğer bir malla değişiminde trampa diğer adıyla takas işlemi deniyor.Peki tapu trampa işlemleri nelerdir? İşte tapu trampa işlemleri..

Trampa işlemleri hakkındaki esaslara Borçlar Kanunu’nda yer veriliyor. Kanunen iki şahıs birbirine borçlu oldukları takdirde, her iki taraftan biri borcunu alacağı ile trampa diğer adıyla takas edebiliyor.

Trampa edilecek olan malların değerlerinin eşit olması şartı bulunmuyor.Aynı zamanda farklı il ve ilçelerde bulunan taşınmazlarında trampa işlemi gerçekleştirilebiliyor. Bu halde trampa(takas) istemi gayrimenkullerin bulunduğu il veya ilçelerden herhangi birinde de yapılabiliyor. Peki tapu trampa işlemleri nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..

Trampa işlemi için istenilen belgelerin temin edilmesi ve trampa harcının ödenmesi durumunda, tapu müdürlüklerinde tescil işlemleri gerçekleşmiş oluyor.

Tapuda trampa yapılırken istenen belgeler şu şekilde:
1. Trampası yapılacak mala ait tapu senetleri,
2. Trampa yapılacak malın sahipleri ya da yetkili temsilcilerinin fotoğraflı nüfus cüzdanı fotokopileri,
3. Trampa yapanların vesikalık fotoğrafları,
4. Trampa yapılan malın ilgili belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belgedir.

Borçlar Kanununa göre trampa işlemlerinde satışa ilişkin hükümler kullanılıyor. Devlet tarafından, her yıl belirlenen tapu trampa harcı, her iki taraftan ayrı ayrı binde 20 oranında tahsil ediliyor.

Tapu trampa nedir?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*