Yapım işinde kullanılmak ve beş yıl içinde bir kereye ve tek bir yapıya mahsus olmak üzere, yapı sahibine geçici olarak yetki belgesi numarası veriliyor. Peki geçici müteahhitlik belgesi kimler alabilir? diyorsanız işte yanıtı…
Geçici müteahhitlik belgesi kimler alabilir?
Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre 01 Ocak 2012 tarihinden itibaren inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustaların yetki belgelerinin olması zorunlu tutuluyor. Bu belge, arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep ediliyor.Peki geçici müteahhitlik belgesi kimler alabilir? diyorsanız işte yanıtı…
İlgili Yönetmelik gereğince inşaat ustalarının kayıt altına alınarak 32-40 saatlik bir eğitimden geçirilerek kendilerine ustalık setifikası verilmesi amaçlanıyor.
İnşaat işinde çalışan ve belge sahibi olmayan ustaların Geçici Ustalık Yetki Belgesini almaları gerekiyor. Cezalı duruma düşülmemesi adına, sahip olunması gereken Geçici Ustalık Yetki Belgesini için bir dilekçeyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor.
Geçici müteahhitlik belgesi için gereken evraklar:
1) İkametgah belgesi,
2) Nüfus cüzdanı fotokopisi,
3) İlgili idareden onaylı mimari proje (proje üzerine yetki belgesi alınması içindir ibaresi yazdırılıp belediyeden alınır)
4) Tapu senedi,
5) Kayıt ücreti dekontu
Geçici müteahhitlik taahhütnamesi!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com