Vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği!

Vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği

Vasiyetnamenin tenfizi, vasiyetnamenin yerine getirilmesi anlamına geliyor. Peki vasiyetnamenin tenfizi için dilekçe nasıl yazılır? İşte vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği…

Vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği!
Vasiyetname kişilerin ölümlerinden sonrasında sahip oldukları mallar üzerinde ölümünden sonra hüküm ifade etmek üzere tasarruf işlemleri oluyor. Vasiyetname ile kişinin ölümünden sonra malın kime kalacağı ve ne şekilde kullanacağı belirtiliyor.

Vasiyetnamenin tenfizi, vasiyetnamenin yerine getirilmesi anlamına gelmiş oluyor. Vasiyetnameyi saklayan herkes kişinin ölümünden sonra vasiyetnameyi sulh mahkemesine vermek zorunda oluyor.

Mahkemeye verildiği günden itibaren en geç 1 ay içinde vasiyetnamenin mahkeme tarafından açılması gerekiyor.

Mirasbırakanın ölmeden önceki iradesinin ortaya çıkmasını sağlayan en önemli delil olan vasiyetnamenin anlam ifade edebilmesi için mahkeme tarafından açılması ve bu vasiyetnamenin Türk Medeni Kanununa göre tenfizi gerekiyor. Aşağıda vasiyetnamenin tenfizi dava dilekçe örneği yer alıyor:

Vasiyetnamenin tenfizi dilekçe örneği…
………………. NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE

DAVACI :
ADRES :
VEKİLİ :
ADRES :
DAVALILAR :
ADRES :
DAVA KONUSU :Vasiyetnamenin tenfizi tabeli hakkındadır.

AÇIKLAMALAR
Müvekkilim …………… İstanbul… Sulh Hukuk Mahkemesinin …../….. E. …./…… K. Sayılı kararıyla annesi ……………….. e vasi olarak tayin edilmiştir.
Muris ……………………………. ../../…. tarihinde vefat etmiştir. Muris Beşiktaş…Noterliğinden ../../…. tarih ve …… yevmiye sayılı vasiyetnamesi ile İstanbul ili Beşiktaş ilçesi ……… pafta ……. ada ve …. parseldeki taşınmazı şu an kısıtlı bulunan eşi ………………….. e vasiyet etmiş ayrıca varislerinden ………….. ve ………………… yi mirastan mahrum bırakarak vasiyetnamede sebebiyle birlikte bu durumu açıkça izah etmiştir. Bu vasiyetname ………… Sulh Hukuk Mahkemesinin ……/…….E. ……/….. K. sayılı kararıyla açılıp okunarak kesinleşmiştir.
Bu itibarla murisin vasiyetnamesinde belirtmiş olduğu muayyen mal vasiyeti ve mirastan red durumundan dolayı tapuda ve resmi dairelerde gerekli işlemeleri yapabilmek ve veraset ilamını vasiyetname doğrultusunda alabilmek için Türk Medeni Kanununun ilgili hükümleri gereği işbu vasiyetnamenin tenfizi davasını açma zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ DELİLLER:HUMK,TMK,ilgili mevzuat hükümleri
HUKUKİ NEDENLER:Medeni Kanun, HMK ve ilgili mevzuat
NETİCE VE TALEP :Yukarıda izah ettiğimiz nedenlerle;
a)Davamızın kabulü ile İstanbul… Sulh Hukuk Mahkemesi’nin …/….. E ve …/….. K sayılı ilamı ile açılıp kesinleşmiş olan, Beşiktaş… Noterliğinin ../../…. tarih ve ….. yevmiye sayılı vasiyetnamenin tenfizine karar verilmesini
b)İş bu vasiyetnamede adı geçen kişilerin muris tarafından mirastan reddedilmesi nedeniyle muris adına kayıtlı terekenin,taşınmazın tapuda ve ilgili sicil ve kurumlarda tescil edilmesi için tarafımıza vasiyet alacaklısı belgesi ve mirasçılık belgesinin verilmesini vekaleten saygılarımla arz ve talep ederim…/../….

EK:
1-Vekaletname
2-………….

Davacı Vekili
Av………………..

Vasiyetname nasıl geçerli olur?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com