İnşaat çalışmaları sona ermiş olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor.Peki iskan raporu nasıl alınır? İskan raporu almak için gerekli belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..
Bir binaya iskan raporu alınabilmek için ilk şart, yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması olarak karşımıza çıkıyor. Yapıya iskan raporu alabilmek için yapı ruhsatı alındığı tarihinden iki sene içinde inşaatına başlanmış olması gerekiyor.
Bina iskan raporunda, inşaatın bitim tarihi, tapu kaydı, adresi, bağımsız bölümlerin cinsleri, numaraları, arsa payları, metrekareleri, sınıfları, mal sahiplerinin bilgilerine yer veriliyor..Peki iskan raporu nasıl alınır? İskan raporu almak için gerekli belgeler nelerdir? diyorsanız işte yanıtı..
İskan raporu almak için inşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisinin bir dilekçe ve gerekli belgeler ile Belediyeye müracaat etmesi gerekiyor.İskan raporu almak için gerekli belgeler şu şekilde:
– İskan İzni istemi içeren dilekçe,
– Tapu kaydı bilgileri,
– Vergi Dairesi’nden İlişki Kesme Belgesi,
– Dış Kanal Belgesi (İZSU),
– Telekom Olur Yazısı,
– Proje Müellifleri Raporu,
– Yapı Denetim Kuruluşu’nun Raporu,
– Cephe fotoğrafları – 13 18 cm,
– Emlak /Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,
– SSK’dan alınan Borcu Yoktur Belgesi,
– Sığınak Raporu (Sığınak yeri ayrılmış olan binalarda)
– Yangın Tesisat Raporu (Dosyada İtfaiye Daire – Başkanlığı’ndan onaylı yangın söndürme, algılama ve tahliye projeleri var)
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın