İflas eden kiracının tahliyesi!

iflas eden kiracının tahliyesi nasıl olur

Ev sahibi ile kiracı arasındaki ilişkileri düzenleyen Borçlar Kanunu’na göre ev sahibinin kiracıyı tahliye edebilmesi için haklı gerekçelerinin olması gerekiyor. Peki İflas eden kiracının tahliyesi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

İflas eden kiracının tahliyesi!
Gayrimenkul sahibinin kira kontratını fesh edebilmesi için bazı haklı gerekçelerinin olması gerektiği Borçlar Kanunu’nda belitiliyor. Bu durum kiracıları içinse şu şekilde gelişiyor. Kiracı kira sözleşmesinin süresi dolması durumunda evde oturmak istemiyorsa bunu ev sahibine bildirmesi gerekiyor.

Kira sözleşmesi feshi, kira sözleşmesine son verilmesi anlamına geliyor ve Türk Borçlar Kanunu kapsamında düzenlenen kira sözleşmesi ile ilgili hükümlere göre kira sözleşmesinin feshi iki farklı şekilde gerçekleşiyor.

Bunlardan ilki sözleşme süresinin dolması haliyle sözleşmesinin feshedilmesi olarak karşımıza çıkarken diğeri ise kira sözleşmesinin haklı nedenlerle tabi olağanüstü fesih ile sona ermesi oluyor.Peki İflas eden kiracının tahliyesi nasıl olur? diyorsanız işte yanıtı…

Kiracının iflası
Kiracı, kiralananın tesliminden sonra iflas ederse kiraya veren, işleyecek kira bedelleri için güvence verilmesini isteyebilir.

Kiraya veren, güvence verilmesi için kiracı ve iflas masasına yazılı olarak uygun bir süre verir. Bu süre içinde kendisine güvence verilmezse kiraya veren, sözleşmeyi herhangi bir fesih bildirim süresine uymaksızın hemen feshedebilir.

Kiracı kiraladığı yeri kiraya verebilir mi?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com