Konut kapıcıları yönetmeliği gereğince, kapıcıya görevi nedeniyle konut verilebiliyor.Peki kapıcı kira öder mi? Kapıcı dairesinden kira alınır mı? diyorsanız işte yanıtı..
Apartmanda temizlik ve bakım, günlük işlerin görülmesi gibi hizmet veren kapıcıların çalışma süresi genel olarak haftalık 45 saat olarak belirleniyor.
Aynı zamanda, İş Kanununun 63 üncü maddesindeki süreyi aksatmamak koşuluyla yoğunlaştırılmış çalışma ilişkisi de kurulabiliyor. Çalışma süresi, kapıcının işte geçirdiği zaman dilimi olarak belirleniyor.
Kapıcı konutu tahsis edilmiş işyerinde çalışma biçimine göre günlük çalışma süresi en çok dörde bölünebiliyor ve ara dinlenmesi çalışma süresinden sayılmıyor.
Konut kapıcıları yönetmeliği gereğince, kapıcıya görevi nedeniyle daire verilebiliyor.Peki kapıcı kira öder mi? Kapıcı dairesinden kira alınır mı? diyorsanız işte yanıtı..
Kapıcı yönetmeliği gereğince, kapıcıya görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira alınmıyor.Bu konuyla ilgili yönetmelikte yer alan esaslar şu şekilde:
Kapıcı Konutu ve Tahliyesi
Madde l3 — Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmesi zorunlu değildir.
Kapıcıya görevi nedeniyle konut verilmişse, konutun 3194 sayılı İmar Kanunu ve Belediye İmar Yönetmelikleri ile öngörülen asgari koşullara uygun olması gerekir.Kapıcıya, görevi nedeniyle verilmiş olan konut için iş sözleşmesinin devamı süresince kira istenemez.
Kapıcının su, elektrik, ısınma ve sıcak su giderlerine kısmen ya da tamamen katılıp katılmayacağı sözleşme ile belirlenir.
Kapıcı konutunun boşaltılmasında, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun Ek 2 nci maddesi hükümleri uygulanır. Bu konuda iş veya toplu iş sözleşmesinden doğan haklar saklıdır.
Kapıcı nasıl sigortalı yapılır?
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com
Bir yanıt bırakın