Konut sigortası yenilemek zorunlu mu?

Konut sigortası yenilemek zorunlu mu

Konut sigortası, konutu ve eşyaları bazı hasar ve zararlara karşı koruma altına alan sigorta türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki Konut sigortası yenilemek zorunlu mu? Konut sigortası her yıl yenilenir mi? diyorsanız işte yanıtı…

Konut sigortası yenilemek zorunlu mu?
Konut Sigortasıyla yangından su baskınına, hırsızlıktan depreme kadar geniş kapsamlı teminatlar, tek bir poliçe ile güvence altına alınıyıor.

Bu sigortadan 18 yaşını doldurmuş ve medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip herkes yararlanabiliyor. K Konut sigortasında primler, deprem risk bölgelerinin farklılığından dolayı meskenin bulunduğu il ve ilçeye göre değişiklik gösteriyor.

Ayrıca binada bulunan toplam kat sayısı, konutun bulunduğu kat, yapı tarzı, konutunun brüt metrekaresi de primi etkileyen unsurlar arasında bulunuyor.

Eğer eşyalarınızı da güvence altına almak istiyorsanız güncel eşya bedelinizi de poliçe yaptırırken sigortacınıza bildirmeniz durumunda, belirli bir prim karşılığında kullanmakta olduğunuz ev eşyalarınız da poliçenize eklenebiliyor.

Konut Sigortası 1 yıl süreli oluyor. Peki Konut sigortası yenilemek zorunlu mu? Konut sigortası her yıl yenilenir mi? diyorsanız işte yanıtı…

Konut sigortası sürenin bitmesini takip eden yıllarda günün koşullarına uygun olarak yenilenebiliyor. Bazı banka ve sigorta acenteleri yenilenen poliçelerde indirim de yapabiliyor.

Konut sigortası teminatları sigorta şirketlerine göre değişiklik göstermekle birlikte hepsinde ortak olan ana teminat yangın teminatı olarak ifade ediliyor.

Deprem sigortası nasıl yaptırılır?

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com