Murisin muvazaası durumunda mal kaçırma ve tapu iptali davası açılabiliyor. Dava, miras bırakanın muvazaalı işlemle gayrimenkulü devrettiği kişiye karşı açılıyor. Peki Mirastan mal kaçırma davası nerede açılır? diyorsanız işte yanıtı…
Mirastan mal kaçırma davası nerede açılır?
irasbırakan kişi, bazı mirasçılarınını miras hakkından yoksun bırakmak için amacını gizleyerek ,gerçekte bağışlamak istediği tapulu gayrimenkulülü, tapuda yaptığı resmi sözleşme ile (satış veya ölünceye kadar bakma sözleşmesi doğrultusunda) devretmekte aslen hak sahibi olan diğer mirasçılar da haksız şekilde mirastan mahrum edilmiş oluyor.
Vefat eden yakınınızın sizin hak almanızı engellemek için başka bir kimseye tapuda satış yaptığını düşünelim. Aslında sizi aldatmak ve hakkınızı sonlandırmak için yapılan bu tasarrufu dava açarak iptal ettirme hakkına sahip oluyorsunuz.
Herhangi bir süreye tabi olmaksızın dava açılabiliyor. Tabi yine de ne kadar kısa sürede harekete geçerseniz sonuç almanız o derece hızlı oluyor. Çünkü gayrimenkulün diğer kimselere satışı muhataplarınızı arttırıyor ve hakkınızı almanızı uzatıyor ve zorlaşmasına neden oluyor.
Yargıtay tüm mirasçıların (saklı pay sahibi olsun veya olmasın) dava açarak sözleşmenin muvazaa nedeniyle geçersizliğinin tespitini ve buna dayanarak tapu kaydının iptalini isteyebileceğine karar veriyor. Peki Mirastan mal kaçırma davası nerede açılır? Mirastan mal kaçırma davası hangi mahkemede açılır? diyorsanız işte yanıtı…
Mirasbırakan kişilerin mallarını mirasçılarından kaçırması durumunda hak kaybı yaşayanlar mal kaçırma davası açabiliyor. Bu dava için Hukuk Mahkemesine bir dilekçeyle müracaat edilebiliyor.
Mirastan mal kaçırma dava dilekçesi 2016!
Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com