Kadastro mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?

Kadastro mahkemesine dilekçe nasıl yazılır

Kadastro Kanunu gereğince, kadastro tutanaklarına mahkemeye dilekçe yazarak itiraz edilebiliyor. İtirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Peki Kadastro mahkemesine dilekçe nasıl yazılır? İşte Kadastro mahkemesi dava dilekçe örneği…

Kadastro mahkemesine dilekçe nasıl yazılır?
Kadastro Kanununun uygulanmasıyla ilgili dava ve işlere belirlenen usul ve esaslara göre bakmak üzere her kadastro bölgesinde tek hakimli ve Asliye Mahkemesi sıfatını haiz yeter sayıda kadastro mahkemesi kuruluyor.

Kadastroya veya kadastro ile ilgili verasete ait uyuşmazlıkları çözümleyebileceği gibi, istek üzerine veraset belgesi de verebiliyor.

Kadastro tutanaklarına itiraz da edilebiliyor. İtirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçeyle beyan edilmesi gerekiyor.

Ancak 30 günlük ilan süresi geçtikten sonra, dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Kadastro Mahkemesinde açılacak itiraz davası için gerekli olan “Kadastro mahkemesi dilekçe örneği” aşağıda bulunuyor:

Kadastro mahkemesine dava dilekçe örneği…

……………………… KADASTRO MAHKEMESİNE

DAVACILAR : 1-

2-

DAVALILAR : 1- Maliye Hazinesi

2- Orman Genel Müdürlüğüne İzafeten Orman İşletme Müdürlüğü

TALEP KONUSU: Kadastro tespitine itiraz

AÇIKLAMALAR :

1-……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve … numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite süresi içinde, itiraz etmiş bulunmaktayız.

2-Söz konusu taşınmazlar babamız ………………’dan bizlere intikal eden ………… vasfındaki taşınmazlardır. Taşınmazların belgesizden ve kazandırıcı zamanaşımı zilyetliğinden dolayı paylarımız nispetinde, adımıza tescili için bu davayı açmak zarureti hâsıl olmuştur.

DELİLLER : Keşif, bilirkişi incelemesi, tanık ve sair yasal delillerin tümü.

HUKUKİ SEBEPLER: İlgili mevzuat.

SONUÇ VE İSTEM: Yukarıda arz edilen ve re’sen tespit edilecek nedenlerle, ……………… İli, …………… İlçesi, …………… Köyü, …… Ada, …… ve …… numaralı Parsellerin orman vasfı ile maliye hazinesi adına yapılan tespite yapmış olduğumuz itirazımızın kabulü ile adımıza tesciline, yargılama harç ve masraflarının davalılar üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla talep ederim.
…/…/…

Davacılar

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Özge ÖZDEMİR/Emlaktagundem.com