40 binden fazla kaçak yapı yıktık!

Veysel Tiryaki

Ankara’nın belki de en problemli ilçesi olan Altındağ’da belediye başkanlığı görevine talip olduğumuzda umutsuzluğa kapılsaydık eğer, bugün Altındağ’da hiçbir şey değişmezdi, değişemezdi. Göreve geldiğimizde “yapılamaz – değişemez” denilen şeylerin tüm olumsuz koşullara rağmen yapılabileceğini, değişebileceğini gösterdik. Çünkü inandık.” diyen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, merak edilen soruları yanıtladı.
Belediye başkanlığında yakaladığı başarının sırrını paylaşan Başkan Tiryaki, geçmiş ve gelecek çalışmalarından bahsetti.

Sizin için başarı ne demek?
Ben büyük söz söylemek istemem, büyük iş yapmak isterim.
Biz, sözle değil, eserlerimizle konuşuyoruz. Sadece şu kadarını söyleyeyim. Başarısızlıktan korkarım, kast ettiğim şey makam mevki kaybetmek değil. Yaptığımız işte başarısız olmak. Başarısız olacağıjtii anladığım bir işe kalkışmam.

Gelecekte kendinizi ve belediyenizi görmek istediğiniz yer, durum nedir?
Biz Altındağ’ı evimiz, Altındağlıları ise ailemiz gibi görüyoruz. Bu nedenle kendimden ziyade, Altındağ’ın ve Altındağlı vatandaşların, özellikle de çocukların daha iyi bir geleceğe kavuşması için hayallerim var. Tüm insanlann eşit şartlara ve koşullara sahip olduğu, modern evlerde modern yaşamlar süren, çocukların varoşların kuytu karanlığında kaybolmadığı, kadınlar için daha rahat ve huzurlu koşulların var olduğu, modern binalan, tesisleri, parkları, spor alanları ve sosyal yaşam alanlarıyla insanların yaşamaktan mutluluk duyduğu bir Altındağ hedefliyorum. Çok büyük mesafeler kat ettik diyebilirim, Altındağ bugün birkaç yıl öncesinin Altındağ’ı değil. Altındağ’ın hem çehresi değişiyor, hem Altındağ’a olan algı değişiyor. Bu da mutluluk verici.

Başarılı olmak için neler yapmak gerek?
Yerel yönetimlerde başarının iki temel dayanağı var. Biri belediyenin insan kaynağını iyi yönetmek, biri de belediyenin para kaynağını iyi yönetmek. Biz ikisini de iyi yapıyoruz.

Öncelikleriniz ve ilkeleriniz neler?
Adil olmak, dürüst olmak, tarafsız olmak, şeffaf olmak belediyecilik anlayışımızda önemli yer tutuyor. Hiçbir zaman rastgele projeler üretmedik.
Hiçbir zaman tribüne hitap eden işler yapmayı arzu etmedik.
îlk yıllarda önce imar planlarım tamamladık, geniş yollar, bulvarlar açtık. 40 binden fazla kaçak yapı yıktık, 13 noktada kentsel dönüşüm projeleri ürettik. 24 farklı mahallede kadın eğitim ve kültür merkezi açtık. 17 farklı mahallede gençlik V V iıSJ merkezi açtık. 39 büyük park, 10 spor tesisi, 5 yüzme havuzu yaptık. Altındağ’a görevimiz olmamasına rağmen 11 anaokulu, 2 de okul kazandırdık. 5 Aile sağlığı merkezi yaptık. Bu yıl iki tane daha yapacağız. 9 mahalle camisi inşa ettik. Bu yıl 3 düğün sarayı ve çarşı projesini bitirdik. Altınköy Açık Hava Müzesi’ni Ankara’ya kazandırdık.

‘DAHA GÜZEL BİR ALTINDAĞ KIN ÇALIŞIYORUZ’
Diğer yandan çok büyük çapta, restorasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi restorasyon projeleri bir ilçe belediyesinin boyunu aşan işler aslında.
Hamamönü projesi tamamlandıktan sonra Hamamarkası’nda çalışmalarımızı yürütmeye başladık.
Ulucanlar’da ise kapalı olan bölüm müze olarak açıldı.
Açıldığı günden itibaren l milyon kişi ziyaret etti Ulucanlar Müzesi’ni. Yarı açık kısmı ise kültür merkezi olarak açıldı.
Altındağ’ı zirveye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Son birkaç yılda rekor yatırımlara imza attık. Bütçemizin yarısını yatırıma harcıyoruz. Sadece 2015 yılında 100 milyon TL’ye yakın yatırım yaptık. Altındağ artık eski Altındağ değil. Altındağ çok değişti ve değişmeye de devam ediyor.

Yeni Şafak